dinsdag, 15 oktober 2019

Geroosterde groente met aardappelen

Zo lust iedereen spruitjes!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • Stuk knolselderij
  • 200 gram spruitjes
  • 1 (rode) ui
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Mespunt tijm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd het stuk knolselderij in blokjes.
  5. Halveer eventueel grote spruiten.
  6. Kook de aardappelen 10 minuten. Kook de knolselderij en de spruitjes 5 minuten met de aardappelen mee.
  7. Snijd de ui in partjes.
  8. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in stukken.
  9. Verwijder het vliesje van de knoflook.
  10. Giet de aardappelen met de groente af.
  11. Meng de aardappelen en de groente met de olie, peper en de tijm en doe dit in een ovenvaste schaal. Leg de teentjes knoflook er tussen.
  12. Laat het gerecht in ca. 15 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met plakjes gebakken varkenshaas.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram varkenshaas
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
565 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,5 gram