zondag, 8 december 2019

Geroosterde rode kool met pittige peer

Als je een rode kool doorsnijdt, zie je pas echt hoe beeldschoon hij is. Al die bladeren die elkaar overlappen. Die dieprode kleur. Deze geroosterde kool heeft helemaal. Daarbij kan iedereen dit supermakkelijke recept maken. De pittig-zoete peer levert een rijke smaaksensatie op en is weer eens wat anders dan die eeuwige appeltjes bij de rodekool.
Aantal personen:
2
Ingrediënten:
  • 1/2 rode kool
  • 3 el walnootolie
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 rijpe peren
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 tl baharat (kruidenmix uit het Midden-Oosten)
  • 1/2 limoen
  • 50 g verse geitenkaas
  • 50 g slamelange naar keus

Bereiding

1 Snijd de kool overlangs in schijven van 3 cm dik.
2 Klop een marinade van de olie, het knoflookpoeder en wat zout en peper. Druppel dit over de plakken kool en laat 15 minuten staan.
3 Verwarm intussen je oven voor op 180˚C. Schil de peren en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Bestrooi de peer met de cayennepeper en baharat.
4 Leg de gemarineerde kool op een bakplaat met bakpapier. Leg er de plakken peer op. Schuif de bakplaat 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kool lichtbruin kleurt.
5 Druppel het limoensap over de kool en peer. Verbrokkel de geitenkaas erover en serveer er de sla bij.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Kooltje'.