maandag, 23 mei 2022

Gesmoord witlof met sinaasappel

De jeneverbessen maken het af.

Ingrediënten

  • 600 gram witlof
  • 1 (onbespoten) sinaasappel
  • 4 jeneverbessen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak het witlof schoon.
  2. Snijd dunne struikjes eenmaal in de lengte door en snijd dikke struikjes in de lengte in vieren.
  3. Was de sinaasappel en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
  4. Plet de jeneverbessen.
  5. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de stukken witlof een beetje bruin.
  6. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de jeneverbessen en een beetje water toe.
  7. Smoor het witlof met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een runderlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 250 gram runderlap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.
Avocado: in de koelkast bederft avocado sneller. Bewaar ze daarom koel en droog.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
450 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,2 gram