Gestoomde kip met erwtjes

Getty Images

Een recept met kip om heerlijk van te smullen. Lekker met een wortelsalade erbij.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram kippendijfilet
  • 1 perssinaasappel
  • 400 gram winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • ½ eetlepel sesamzaad

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schil het stukje gember en rasp het. 
  3. Wrijf het stukje peper zonder de pitjes fijn. Meng er de gember, het citroensap en de olie door. 
  4. Snijd de kip in repen en schep het mengsel erdoor. Laat de kip afgedekt 10 minuten in de koelkast marineren.
  5. Pers de sinaasappel uit.
  6. Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
  7. Meng het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet de salade even weg.
  8. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen. 
  9. Leg de prei in een stoommandje of zeef en schik de kip erop.
  10. Breng in een pan water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip met de prei 10 minuten.
  11. Voeg de doperwtjes toe en stoom het geheel in nog eens 5 minuten verder gaar.
  12. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het over de kip met groente. Geef de rijst en de wortelsalade erbij.

Ingrediënten over?

Peper:
Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen in de koelkast. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur