maandag, 26 oktober 2020

Gevulde aardappelsoep

Goed gevuld!

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 1 dunne prei
  • 300 gram aardappelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 rode paprika
  • 75 gram achterham
  • Mespunt tijm

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Fruit de prei in de margarine en voeg de kerrie en wat peper toe.
  5. Doe de bleekselderij en de aardappelblokjes bij de prei en voeg 700 ml water toe. Kook dit in 10 minuten gaar.
  6. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  7. Roer krachtig met een houten lepel de stukjes aardappel kapot.
  8. Voeg de paprika toe en kook de soep nog 5 minuten.
  9. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  10. Maak de soep op smaak met wat tijm.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneden volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
260 kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,5 gram