donderdag, 22 oktober 2020

Gevulde forel met gembersaus

Iedereen een chefkok.

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • Stukje gemberwortel (ter grootte van ½ duim)
  • 2 kleine forellen
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Boen de limoen onder stromend water goed schoon.
  2. Snijd van de limoen 2 mooie plakjes. Rasp van de rest van de limoen het buitenste van de schil af.
  3. Schil het stukje gember. Snijd er 2 dunne plakjes af en rasp de rest fijn.
  4. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog.
  5. Bestrooi de buikholte van de forellen met peper.
  6. Halveer de plakken limoen en de plakjes gember. Verdeel dit over de buikholtes van de forellen.
  7. Doe de forellen in een visklem of leg ze op een barbecueschaal.
  8. Rooster de vissen in ca. 15 minuten gaar en bruin. Of bak de forellen in een koekenpan met een anti aanbaklaag gaar en bruin.
  9. Meng de gembersiroop en de geraspte gemberwortel door de yoghurt. Maak de saus op smaak met geraspte limoenschil en wat limoensap.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli
  • 6 opscheplepel aardappelpuree

Ingrediënten over?

Halve limoen
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
430 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,4 gram