vrijdag, 4 december 2020

Gevulde meloen

Lekker buiten eten

Ingrediënten

  • 1 klein rijp meloentje 
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 plakjes rauwe ham 

Bereiding

  1. Snijd het meloentje met een dun scherp mes zo open dat er een kartelrand ontstaat.
  2. Verwijder de pitjes en vocht.
  3. Snijd met een aardappelboortje zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Maak de schillen schoon.
  5. Vermeng de balletjes of blokjes met het sap en doe dit terug in de halve schillen.
  6. Halveer de plakjes rauwe ham en vorm er rozetjes of rolletjes van.
  7. Plaats de rozetjes op de meloen.
  8. Vervang de port eventueel door sinaasappelsap.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Rauwe ham:
Bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
70 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
1 gram
Zout
0,5 gram