dinsdag, 7 april 2020

Griekse quinoasalade

Deze lunchsalade is een twist op de klassieke Griekse salade en is supermakkelijk mee te nemen in een lunchtrommel. Deze salade is ook makkelijk in meerdere porties te maken voor een handige mealprep.
Aantal personen:
1
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 75 gram quinoa
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel zwarte en groene olijven
  • ¼ courgette
  • 1 kleine rode ui of ½ rode ui
  • 50 gram feta
  • En voor de dressing:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaten, de olijven, de courgette en de ui in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, de basilicum en het citroensap.
  • Meng de zongedroogde tomaten, olijven, courgette en ui met de quinoa en voeg de dressing toe. Verbrokkel de feta erover.

Deze salade kan zowel warm als koud gegeten worden.

Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
557 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
28 gram
Verzadigd vet:
11 gram
Vezels:
10 gram