Groene aspergesoep

Getty Images

Heerlijk variëren.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram groene asperges
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kookroom light

Bereiding

  1. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
  2. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  3. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
  4. Voeg de asperges toe met de mosterd en 200ml water toe en breng dit aan de kook.
  5. Kook de asperges in 15 minuten gaar.
  6. Kook het ei in 10 minuten hard.
  7. Neem de stukken asperge met de kopjes uit de soep.
  8. Pel het ei en hak het klein.
  9. Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender tot een gladde massa.
  10. Verwarm de soep weer en roer er de kookroom door.
  11. Maak de soep op smaak met peper en garneer met de aspergekopjes en het gehakte ei.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht een kalfslapje met limoensaus, snijbonen en
aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
120kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur