Groene curry met bimi en sugarsnaps

groene curry
Miriam Groot

Een ideaal gerecht om vegetarisch te maken, is curry. Zoals deze groene curry bijvoorbeeld, heerlijk met rijst, verse kruiden en frisse limoen.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2 el Fairtrade groene currypasta
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g sugarsnaps
  • 200 g bimi
  • 400 g kikkererwten
  • 200 g shiitake champignons, in reepjes
  • 1 limoen, in partjes
  • 1 bosje verse peterselie of koriander, fijngesneden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de verpakking.
2. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Fruit deze glazig in de olie. Maak een sneetje in de lengte van de stengel citroengras. Voeg de currypasta en de citroengras toe en bak deze nog twee minuten mee. Voeg de kokosmelk, sugarsnaps, bimi, kikkererwten en shiitake toe. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
3. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Serveer de curry met de rijst, verse kruiden en limoenpartjes.

Voedingswaarden

Energie 
546kcal
Eiwit 
18,8 gram
Koolhydraten 
62 gram
Vezels 
19,5 gram
Vet 
20,7 gram
Verzadigd vet 
8,9 gram
Zout 
1310 milligram
Auteur