vrijdag, 5 juni 2020

Groene curry met bimi en sugarsnaps

Een ideaal gerecht om vegetarisch te maken, is curry. Zoals deze groene curry bijvoorbeeld, heerlijk met rijst, verse kruiden en frisse limoen.
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2 el Fairtrade groene currypasta
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g sugarsnaps
  • 200 g bimi
  • 400 g kikkererwten
  • 200 g shiitake champignons, in reepjes
  • 1 limoen, in partjes
  • 1 bosje verse peterselie of koriander, fijngesneden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de verpakking.
2. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Fruit deze glazig in de olie. Maak een sneetje in de lengte van de stengel citroengras. Voeg de currypasta en de citroengras toe en bak deze nog twee minuten mee. Voeg de kokosmelk, sugarsnaps, bimi, kikkererwten en shiitake toe. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
3. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Serveer de curry met de rijst, verse kruiden en limoenpartjes.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
546 kcal
Eiwit:
18,8 gram
Koolhydraten:
62 gram
Vet:
20,7 gram
Verzadigd vet:
8,9 gram
Vezels:
19,5 gram
Zout:
1,31 gram