donderdag, 3 december 2020

Havermoutcrumble met vers fruit

Havermout is lekker én gezond. Maar het is ook prima te gebruiken voor toetjes. Deze overheerlijke havermoutcrumble bijvoorbeeld. Lekker met een bolletje roomijs.

Ingrediënten

  • 100 g roomboter
  • 50 g havermout
  • 150 g speltbloem
  • 150 g suiker
  • 1 kg fruit
  • evt. wat kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Wrijf met je handen een kruimelig deeg van alle ingrediënten minus het fruit. Vul een ovenschaal met ongeveer een kilo fruit in stukjes. Appel met kaneel is heerlijk, maar je kunt ook peer, rabarber of bosvruchten gebruiken. Strooi de kruimels over het fruit en bak de crumble 30 minuten in de oven. Lekker met een beetje roomijs.

Dit recept is van Karine Hoenderdos. Zij is onder andere auteur van 'Puur Gezond, slank in 8 stappen'.

Aantal personen

6

Bereidingsduur

30 minuten (+10 minuten voorbereiding)
Trefwoorden: