zaterdag, 13 augustus 2022

Hollandse bietjes

Authentiek genieten van de Hollandse keuken.

Ingrediënten

  • 500 gram gare bietjes
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 kleine appel
  • Azijn
  • 2 kruidnagels

Bereiding

  1. Neem het vel van de bietjes en snijd de bietjes in reepjes of blokjes.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de margarine zacht.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  5. Doe de bietjes, de appel, 50ml water, wat azijn, en de kruidnagels bij de ui en laat de groente 10 minuten zacht stoven.
  6. Verwijder de kruidnagels.

Menusuggestie

Lekker met een varkenslapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

2 varkenslapjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Appel:
Bewaar appels in de koelkast. Ze blijven wel vier weken goed.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
445 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,6 gram
Trefwoorden: