Hongaarse zuurkoolsalade

Getty Images

Het beste van Boedapest

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ bosuitje
  • 400 gram zuurkool
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 theelepels paprikapoeder (scherp)
  • ½ eetlepel dille (vers of uit diepvries)
  • 2 eetlepels paprika zoetzuur

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het heel fijn.   
  2. Laat de zuurkool uitlekken en haal het met twee vorken los.  
  3. Maak een sausje van de zure room met het paprikapoeder en de dille en meng dit met de bosui door de zuurkool.   
  4. Garneer de salade met de reepjes paprika zoetzuur.

Menusuggestie
Lekker met goelasj en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
200 gram runderriblappen
1 ui
paprikapoeder
½ eetlepel bloem
1 eetlepel tomatenpuree
1 dl bouillon
1 dl rode wijn
1 eetlepel arachide olie
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
6 kleine aardappelen

 

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
2590 milligram
Auteur