Getty Images
Het beste van Boedapest
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ bosuitje
- 400 gram zuurkool
- 1 eetlepel zure room
- 2 theelepels paprikapoeder (scherp)
- ½ eetlepel dille (vers of uit diepvries)
- 2 eetlepels paprika zoetzuur
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en snijd het heel fijn.
- Laat de zuurkool uitlekken en haal het met twee vorken los.
- Maak een sausje van de zure room met het paprikapoeder en de dille en meng dit met de bosui door de zuurkool.
- Garneer de salade met de reepjes paprika zoetzuur.
Menusuggestie
Lekker met goelasj en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
200 gram runderriblappen
1 ui
paprikapoeder
½ eetlepel bloem
1 eetlepel tomatenpuree
1 dl bouillon
1 dl rode wijn
1 eetlepel arachide olie
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
2590 milligram