zondag, 24 januari 2021

Indiase garnalen

Eerst goed laten marineren.

Ingrediënten

  • Stukje gember (grootte van ½ duim)
  • 1 teentje knoflook
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • ½ eetlepel citroensap
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
  3. Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
  4. Schep de garnalen er door en laat dit een half uur in de koelkast marineren.
  5. Pel de sjalotten en snijd ze klein.
  6. Was de koriander en snijd het kruid klein.
  7. Verwarm de olie in een grote koekenpan.
  8. Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
  9. Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
  10. Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
  11. Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.

Menusuggestie

Lekker met doperwten en volkorenstokbrood

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 klein volkorenstokbrood
  • 350 gram doperwten

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
415 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,8 gram