
Getty Images
Met sperziebonen voor je dagelijkse portie groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ min
Ingrediënten
- stukje gember (grootte van 1 duim)
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- snufje gemalen kruidnagel
- ½ eetlepel citroensap
- 200 gram rauwe gepelde garnalen (eventueel ontdooid uit de diepvries)
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 2 sjalotjes
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepels olie
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2400 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
- Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom.
- Schep de garnalen er door en laat dit een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
- Pel de sjalotten en snijd ze klein.
- Was de koriander en snijd het kruid klein.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan.
- Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
- Bak ze in circa 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
- Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
- Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen. Geef er de rijst en de sperziebonen bij.