dinsdag, 25 februari 2020

Italiaanse kip met groente

Heb je nog groenterestjes over? Je tovert ze zo om in een mediterraan recept.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 200 gram kipfilet
  • ½ eetlepel citroensap
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram italiaanse roerbakgroente
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in repen.
  2. Schep het citroensap en wat peper door de kip.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Bak de kip in 1 eetlepel olie bruin.
  5. Roerbak de roerbakgroente in 6-8 minuten mee gaar.
  6. Roerbak de laatste minuten de champignons mee.
  7. Pel de knoflook.
  8. Was de basilicum.
  9. Pureer de basilicum met 1 eetlepel water, de andere lepel olijfolie en het teentje knoflook fijn.
  10. Maak het gerecht op smaak met de basilicumpasta en wat peper.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
535 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
0,2 gram