Kabeljauw met zeekraal

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 dl visbouillon (van tablet of pot visfond)
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • 150 gram zeekraal
  • 1 eetlepel vloeibare margarine of boter
  • 1 eetlepel crème fraîche

Bereiding

  1. Breng de bouillon tegen de kook aan.
  2. Leg de vis in de bouillon en laat dit tegen de kook aan in 8-10 minuten gaar worden.
  3. Was de zeekraal en verwijder lelijke stukjes.
  4. Verwarm de margarine en smoor hierin de zeekraal in ca. 4 minuten beetgaar. Roer de crème fraiche er door.
  5. Maak de vis op smaak met peper en leg de vis op de zeekraal.

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum