vrijdag, 14 augustus 2020

Kantonese rijst met garnalen

Waan je in Guangdong!

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram (noorse) garnalen

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Was de limoen en snijd dunne reepjes van de schil.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de uienringetjes kort. Pers de knoflook er boven uit.
  7. Voeg de klein gesneden peper, de champignons en de garnalen toe en roerbak dit enkele minuten.
  8. Voeg de gare rijst toe. Meng alles goed door elkaar.
  9. Warm het gerecht goed door en maak het op smaak met reepjes limoenschil en wat limoensap.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen

Ingrediënten over?

Zeevruchten:
Zeevruchten als garnalen, inktvis, kokkels, mosselen bederven snel. Bewaar verse zeevruchten niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4° C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
495 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,1 gram