maandag, 30 november 2020

Kapucijnersalade met tomaten en rucola

Peulvruchten en noten, een hemelse combinatie.

Ingrediënten

  • 1 grote pot jonge kapucijners
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • ± 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gram rucola
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 25 gram walnoten

Bereiding

  1. Laat de kapucijners uitlekken.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Maak een dressing van de ui, de knoflook, het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de kapucijners.
  4. Was de rucola en laat de sla goed uitlekken.
  5. Was de tomaatjes en halveer ze.
  6. Meng de tomaatjes en de rucola door de kapucijners.
  7. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,2 gram
Trefwoorden: