zaterdag, 23 januari 2021

Kapucijnerschotel

En toch zo simpel!

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 1 groot blik of grote pot kapucijners
  • 1 appel

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten bijtgaar.
  2. Maak de uien en de tomaten schoon. Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.
  3. Fruit de uien met de Italiaanse keukenkruiden in de olie zacht.
  4. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
  5. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  6. Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de blokjes appel bij de uien en warm alles goed door.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
450 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
25 gram
Zout
1,6 gram