maandag, 9 december 2019

Karbonade gevuld met kruiden

Back to basic
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 ribkarbonades
  • 1 bosuitje
  • 4 takjes selderij
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat.
  2. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  3. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  4. Meng de helft van de bosui met de selderij en de mosterd. Vul hiermee de karbonades.
  5. Bak de karbonades in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
  6. Neem het vlees uit de pan en schenk er 1 dl water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Geef de jus bij het vlees.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolsalade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
Bloemkoolsalade
6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
450 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
30 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
0,9 gram