Karbonade met 3 soorten ui

Getty Images

Met een lichte jus

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 1 rode ui + 1 gele of witte ui
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ribkarbonades
  • 100 mililiter runderbouillon met minder zout

Bereiding

  1. Maak de uien schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen en de andere uien in lange snippers.
  3. Verwarm de helft van de margarine in een koekenpan en fruit hierin een deel van de ringen bosui zacht.
  4. Snijd de karbonades open, zodat er een zakje ontstaat.
  5. Bestrooi het vlees van binnen met wat peper en vul ze met de gefruite bosui.
  6. Verwarm de rest van de margarine in de pan en bak de karbonades aan beide zijden bruin. Neem de karbonades uit de pan.
  7. Fruit de uien in de pan tot ze iets gaan kleuren.
  8. Schuif de uien aan de kant en leg het vlees er weer bij.
  9. Schenk de runderbouillon er bij en stoof het vlees in 8 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met bleekselderij en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
½ struik bleekselderij
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum