maandag, 26 oktober 2020

Karbonade met 3 soorten ui

Met een lichte jus

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 1 rode ui + 1 gele of witte ui
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ribkarbonades
  • 100 mililiter runderbouillon met minder zout

Bereiding

  1. Maak de uien schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen en de andere uien in lange snippers.
  3. Verwarm de helft van de margarine in een koekenpan en fruit hierin een deel van de ringen bosui zacht.
  4. Snijd de karbonades open, zodat er een zakje ontstaat.
  5. Bestrooi het vlees van binnen met wat peper en vul ze met de gefruite bosui.
  6. Verwarm de rest van de margarine in de pan en bak de karbonades aan beide zijden bruin. Neem de karbonades uit de pan.
  7. Fruit de uien in de pan tot ze iets gaan kleuren.
  8. Schuif de uien aan de kant en leg het vlees er weer bij.
  9. Schenk de runderbouillon er bij en stoof het vlees in 8 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met bleekselderij en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
½ struik bleekselderij
6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
455 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram
Zout
1 gram