Karbonade met mangosalsa

Getty Images

Net even iets anders.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 tomaat
  • 1 mango
  • 5 takjes koriander
  • 2 dunne ribkarbonades
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd het stuk ui heel fijn.
  2. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
  4. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng er de ui, de tomaat en kleingesneden koriander door. Maak de salsa op smaak met peper.
  5. Warm de (contact)grill of grillpan voor.
  6. Wrijf het vlees in met peper en druppel er wat olie over.
  7. Gril de karbonades op de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  8. Geef de salsa er bij.

Menusuggestie

Lekker met witlof en krielaardappeltjes uit de oven.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • 600 gram witlof
  • 400 aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten over?

Halve ui:
Verpak een stuk ui in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum