woensdag, 2 december 2020

Keftedes

Groeten uit Griekenland

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • Mespunt gedroogde munt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gevulde olijven
  • Bloem

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui heel fijn en fruit het glazig in de olie.
  2. Schep de ui uit de olie en laat het afkoelen.
  3. Maak het gehakt aan met de ui, peper, de munt en het uitgeperste teentje knoflook.
  4. Vorm er vier porties van en vouw het gehakt om de olijven.
  5. Wentel de gehaktballen door de bloem.
  6. Verwarm de olie weer en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes met tomaat en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:

  • ½ kleine bloemkool
  • 2 tomaten
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,83 gram