zondag, 17 november 2019

Kerrienoedels met vis en groente

Goed voor je wekelijkse portie vis.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 ui 
  • 1 courgette 
  • 200 gram koolvis- of tilapiafilet
  • Citroensap 
  • 2 eetlepels olie 
  • ± 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram diepvries doperwten 
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de courgette in kleine blokjes.
  3. Snijd de vis in blokjes en druppel er wat citroensap over.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de kerrie en het komijnzaad tot het mengsel gaat geuren.
  5. Voeg de courgette toe en smoor de groente 5 minuten mee.
  6. Schep er de blokjes vis en de doperwtjes door en laat het geheel in enkele minuten gaar worden.
  7. Schep de uitgelekte noedels erdoor en verwarm het geheel al omscheppend.
  8. Maak het op smaak met wat citroensap en een beetje sojasaus.

 

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig?
Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
595 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
76 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,7 gram