Kersencompote

Getty Images

Kersen! Ze zijn er weer. Genieten van het seizoen! En smullen maar...

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kersen
  • 1 perssinaasappel
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Breng het sap met het kaneelstokje tegen de kook aan.
  4. Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
  5. Bind het vocht met het aangemengde aardappelmeel.
  6. Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
  7. Verdeel de compote over 2 coupes en schep de yoghurt erop.

Ingrediënten over?

Kersen: steenvruchten zoals kersen, bewaar je het beste in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum