vrijdag, 13 december 2019

Kersencompote

Kersen! Ze zijn er weer. Genieten van het seizoen! En smullen maar...
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 250 gram kersen
  • 1 perssinaasappel
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Breng het sap met het kaneelstokje tegen de kook aan.
  4. Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
  5. Bind het vocht met het aangemengde aardappelmeel.
  6. Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
  7. Verdeel de compote over 2 coupes en schep de yoghurt erop.

Ingrediënten over?

Kersen: steenvruchten zoals kersen, bewaar je het beste in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
110 kcal
Eiwit:
3 gram
Koolhydraten:
20 gram
Vet:
1 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
2 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):