Kersenshake

Getty Images

Shake it!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram kersen
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 bolletjes vruchten sorbetijs

Bereiding

  1. Was de kersen, houd een paar mooie kersen achter voor garnering.
  2. Ontpit de rest van de kersen.
  3. Pureer de kersen in de keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Klop er met de koude melk en het ijs een schuimige drank van.
  5. Verdeel dit over twee hoge glazen. Garneer met de achtergehouden kersen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Libanese salade met volkoren bolletjes.

Ingrediënten over?

Kersen: steenvruchten zoals kersen, bewaar je het beste in de koelkast.

 

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur