Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
vrijdag, 26 mei 2017

Kersenshake

Shake it!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram kersen
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 bolletjes vruchten sorbetijs

Bereiding

  1. Was de kersen, houd een paar mooie kersen achter voor garnering.
  2. Ontpit de rest van de kersen.
  3. Pureer de kersen in de keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Klop er met de koude melk en het ijs een schuimige drank van.
  5. Verdeel dit over twee hoge glazen. Garneer met de achtergehouden kersen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Libanese salade met volkoren bolletjes.

Ingrediënten over?

Kersen: steenvruchten zoals kersen, bewaar je het beste in de koelkast.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
110 kcal
Eiwit:
3 gram
Koolhydraten:
20 gram
Vet:
1 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
1 gram
Zout:
0 gram