Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

Getty Images

Probeer je eigen kookkunsten eens uit.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • stukje rode peper
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 6 takjes koriander
  • citroensap
  • volkorenmeel
  • 120 gram volkoren couscous
  • 500 gram broccoli
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

1. Pel de ui en snijd hem klein.
2. Snijd het stukje peper heel fijn.
3. Fruit de ui  met de peper,  het karwijzaad, de gemalen komijn en het uitgeperste teentje knoflook in de olie. 
4. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en prak ze met een vork enigszins fijn.
5. Voeg de helft van het uimengsel, wat kleingesneden koriander en wat citroensap toe.
6. Vorm er 4 burgers van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
7. Meng de rest van het uimengsel door de couscous.
8. Breng 250 ml water aan de kook. Schenk dit over de couscous. Roer met een vork los en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
9. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
10. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar. 
11. Bak de kikkererwtenburgers in de hete margarine heet en bruin.
12. Geef er de couscous en de broccoli bij.

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum