maandag, 28 september 2020

Kip in vijfkruidenmarinade, sperzieboontjes en gebakken rijst

Door de marineertijd trekken alle smaken goed in de kip.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van steranijs, sechuanpeper, venkel, kaneel en kruidnagel)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine kipfilets
  • 2 eetlepels olie
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak een marinade van de ketjap, het vijfkruidenpoeder, het uitgeperste teentje knoflook, 1 eetlepel olie en wat peper.
  2. Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën.
  3. Bestrijk de stukken filet met het mengsel en laat dit in de koelkast afgedekt enkele uren intrekken.
  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Maak de sperziebonen schoon.
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de stukken kip in 10 minuten gaar en bruin.
  8. Kook de sperziebonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
  9. Fruit de ui en de kerrie in de rest van de olie en bak de rijst mee.
  10. Serveer de kip en de sperziebonen bij de rijst.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap en margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,5 gram