Kip met sinaasappel

Getty Images

Even resetten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl kippenbouillon met minder zout
  • 2 sinaasappels
  • ½ eetlepel citroen- of limoensap
  • 1 theelepel honing

Bereiding

  1. Verwijder het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper en kaneel.
  2. Bak de bouten in de hete olie aan alle kanten bruin.
  3. Voeg de bouillon toe en stoof de kip 30 minuten.
  4. Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd een stukje van de schil in fijne reepjes.
  5. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten met een scherp mes uit de vliezen. Vang het het sap op.
  6. Doe de reepjes sinaasappelschil, de parten sinaasappel, het sinaasappelsap, het citroensap en de honing bij de kip en stoof het geheel nog 15 minuten.

Menusuggestie

Lekker met een gemengde salade en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • gemengde salade met dressing zonder olie
  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar

Voedingswaarden

Energie 
625kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur