Kip piri piri

Waan je in Portugal
Ingrediënten
- ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine spaanse peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 kippenbouten
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Rasp wat van de schil van de citroen en pers de halve citroen uit. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Maak de Spaanse peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper klein en doe het met het paprikapoeder bij de citroen.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrijk de kip met het mengsel. Laat dit 1-2 uur in de koelkast intrekken.
- Verwarm de olie en bak de kip hierin bruin. Voeg eventueel een paar lepels water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig:
- 500 gram broccoli
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
680 kcal
|
---|---|
Eiwit |
60 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
25 gram
|
Verzadigd vet |
7 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,42 gram
|