Kipkluifjes piri piri

Getty Images

Heerlijk bourgondisch kluiven.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 drumsticks
  • 100 ml kippen- of groentebouillon met minder zout
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Neem het vel van de drumsticks.
  2. Kook de drumstick in de bouillon in 20 minuten bijna gaar.
  3. Laat de kip afkoelen.
  4. Pers de knoflook boven een schaal uit.
  5. Was de rode peper grondig onder stromend water.
  6. Maak de peper schoon en snijd de peper heel fijn.
  7. Meng de peper, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met de knoflook en wrijf het tot een puree. Gebruik voor een pittig mengsel wat pitjes van de peper.
  8. Bestrijk de drumsticks met het mengsel en laat dit 1-2 uur in de koelkast intrekken.
  9. Rooster de drumsticks onder de grill in 10 minuten verder gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met broccolisalade en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

Broccolisalade
½ volkoren stokbrood

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum