Kleurige vegetarische barbecuespiesen

Getty Images

Op reis in eigen keuken.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie 
  • ½ theelepel verse italiaanse kruidenmix
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 gram vegetarische stukjes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 (rode) uien
  • 1 teentje knoflook
  • 8 vegetarische balletjes
  • 16 (verse) laurierblaadjes
  • 8 (metalen) barbecuespiesen

Bereiding

  1. Maak een marinade van 2 eetlepels olie, de Italiaanse kruidenmix en wat peper.
  2. Was de champignons onder stromend water.
  3. Schep de marinade door de champignons en de vegetarische stukjes en laat dit een half uur intrekken in de koelkast.
  4. Was de kerstomaatjes.
  5. Snijd de uien in parten.
  6. Pers het teentje knoflook uit boven 1 eetlepel olie.
  7. Bestrijk de barbecuespiesen met de rest van de olie.
  8. Rijg aan de spiesen om en om 2 gemarineerde champignons, een vegetarische stukje, 2 kerstomaatjes, 2 laurierblaadjes, een borrelballetje en een partje ui.
  9. Bestrijk de tomaatjes en ui met de knoflookolie.
  10. Rooster de spiesen op de barbecue in enkele minuten rondom bruin en heet.

Menusuggestie

Lekker met een gepofte aardappel met yoghurtsaus en bloemkoolsalade

Hiervoor heb je nodig...

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur