zondag, 18 april 2021

Kleurige vegetarische barbecuespiesen

Op reis in eigen keuken.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie 
  • ½ theelepel verse italiaanse kruidenmix
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 gram vegetarische stukjes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 (rode) uien
  • 1 teentje knoflook
  • 8 vegetarische balletjes
  • 16 (verse) laurierblaadjes
  • 8 (metalen) barbecuespiesen

Bereiding

  1. Maak een marinade van 2 eetlepels olie, de Italiaanse kruidenmix en wat peper.
  2. Was de champignons onder stromend water.
  3. Schep de marinade door de champignons en de vegetarische stukjes en laat dit een half uur intrekken in de koelkast.
  4. Was de kerstomaatjes.
  5. Snijd de uien in parten.
  6. Pers het teentje knoflook uit boven 1 eetlepel olie.
  7. Bestrijk de barbecuespiesen met de rest van de olie.
  8. Rijg aan de spiesen om en om 2 gemarineerde champignons, een vegetarische stukje, 2 kerstomaatjes, 2 laurierblaadjes, een borrelballetje en een partje ui.
  9. Bestrijk de tomaatjes en ui met de knoflookolie.
  10. Rooster de spiesen op de barbecue in enkele minuten rondom bruin en heet.

Menusuggestie

Lekker met een gepofte aardappel met yoghurtsaus en bloemkoolsalade

Hiervoor heb je nodig...

  • Bloemkoolsalade
  • 4 grote aardappelen
  • 4 eetlepel halfvolle yoghurt
  • peterselie

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
430 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,3 gram