maandag, 18 oktober 2021

Knoflookstokbrood

Lekker voor bij de soep

Ingrediënten

  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Was de peterselie en knip de takjes klein. Meng de peterselie en wat peper door de margarine. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  2. Snijd het stokbrood schuin in plakken van ca. 2 cm dik, maar snijd de plakken niet helemaal door.
  3. Besmeer de sneden dun met de knoflookmargarine.
  4. Verpak het brood in aluminiumfolie en rooster het op de barbecue of in een hete oven (200 °C) 10-12 minuten.

Menusuggestie

Lekker met spiesjes op de barbecue en een gemengde salade.

Hiervoor heb je nodig:
Vleesspiesjes
100 gram sla
100 gram kerstomaatjes
½ komkommer
2 eetlepels slasaus (25% olie)

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
485 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
1 gram