Knoflookstokbrood

knoflookbrood
Getty Images

Lekker voor bij de soep of de borrel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 takjes peterselie of thijm
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Meng de peterselie of thijm en wat peper door de margarine. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  2. Snijd het stokbrood schuin in plakken van ca. 2 cm dik, maar snijd de plakken niet helemaal door.
  3. Besmeer de sneden dun met de knoflookmargarine.
  4. Verpak het brood in aluminiumfolie en rooster het op de barbecue of in een hete oven (200 °C) 10-12 minuten.

Menusuggestie

Lekker met spiesjes op de barbecue en een gemengde salade.

Hiervoor heb je nodig:
Vleesspiesjes
100 gram sla
100 gram kerstomaatjes
½ komkommer
2 eetlepels slasaus (25% olie)

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum