maandag, 26 oktober 2020

Komkommer in het groen met tartaar

Een recept met tartaar om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

  • 1 komkommer 
  • 1 groene paprika
  • ½ groen pepertje
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tartaartjes
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding

  1. Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af. Snijd de komkommer in blokjes.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
  6. Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
  7. Doe de blokjes komkommer er bij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.
  8. Roer er voor her serveren de kookroom door.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
495 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,2 gram