zaterdag, 31 oktober 2020

Koude tomatensoep met zomerkruiden

Geen poespas

Ingrediënten

  • 500 gram rijpe tomaten
  • ½ sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • ½-1 eetlepel (rode wijn) azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes (platte) peterselie
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant) of selderij
  • 6 sprieten bieslook

Bereiding

  1. Was de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder harde delen.
  2. Maak het sjalotje en de knoflook schoon.
  3. Pureer de tomaten met het sjalotje en de knoflook heel fijn.
  4. Laat de soep minimaal 1 uur op een koude plaats afgedekt staan, dan ontwikkelen de tomaten meer smaak.
  5. Maak de soep op smaak met peper, wat azijn en de olijfolie.
  6. Was de kruiden en knip ze klein. Strooi de kruiden over de soep.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
105 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
8 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
4 gram
Zout
0,02 gram