dinsdag, 7 april 2020

Krieltjes met spek

Complimenten aan de kok.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 sjalotten
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 8 blaadjes basilicum
  • citroensap

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en snijd ze klein.
  2. Wrijf de champignons schoon en halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren.
  3. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  4. Voeg de krielaardappeltjes toe met de champignons, peper en 100 ml water.
  5. Breng dit aan de kook en kook de krieltjes in ca. 8 minuten gaar.
  6. Bak het spek in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
  7. Was de basilicum en snijd de blaadjes klein.
  8. Maak het gerecht op smaak met de basilicum en een drup citroensap.
  9. Verkruimel het spek en strooi de kruimels er over.

Menusuggestie

Lekker met een tartaartje en kropsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

2 tartaartjes
1 eetlepel vloeibare margarine
kropsla
bosje radijs
1 eetlepel slasaus (25% olie)
2 eetlepels halfvolle yoghurt

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
470 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
0,8 gram

Bron(nen):