Kruidige bloemkoolsoep

Getty Images

Een heerlijke soep van bloemkool, sjalot, selderij en tomaat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 4 takjes selderij
  • 200 gram bloemkool
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 mililiter (groente)bouillon met minder zout
  • 50 milliliter halfvolle melk
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1/2 eetlepel olie

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Was de selderij, hak de steeltjes klein en bewaar de blaadjes.
  3. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de steel in stukjes.
  4. Ontvel de tomaat en snijd hem in stukjes.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot en de selderijsteeltjes. Voeg wat peper toe.
  6. Doe er de bloemkool, de tomaat en de bouillon bij en breng dit aan de kook. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  7. Was de basilicum en snijd de blaadjes heel fijn. Meng er de olie door.
  8. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  9. Verdun de soep met de melk en warm de soep nog even door.
  10. Garneer met de kleingesneden selderijblaadjes en de basilicumolie.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum