donderdag, 3 december 2020

Kruidige couscous

Snel op smaak met komijn en kaneel. Steeds meer supermarkten verkopen volkoren couscous, spelt couscous kan ook volkoren zijn.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom en giet er 200 ml kokend water over. Roer dit met een vork goed door elkaar en laat de couscous 5 minuten wellen.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook zacht.
  5. Bak de pijnboompitten al omscheppend bruin.
  6. Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
  7. Schep de couscous en de bosuitjes er door en warm alles omscheppend met een vork goed door.

Menusuggestie

Lekker met Marokkaanse gehaktkoekjes en spitskool.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
595 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram