Kruidige couscous

Getty Images

Snel op smaak met komijn en kaneel. Steeds meer supermarkten verkopen volkoren couscous, spelt couscous kan ook volkoren zijn.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom en giet er 200 ml kokend water over. Roer dit met een vork goed door elkaar en laat de couscous 5 minuten wellen.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook zacht.
  5. Bak de pijnboompitten al omscheppend bruin.
  6. Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
  7. Schep de couscous en de bosuitjes er door en warm alles omscheppend met een vork goed door.

Menusuggestie

Lekker met Marokkaanse gehaktkoekjes en spitskool.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
595kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
300 milligram
Auteur