Kruidige worteltjes

Getty Images

Oranje franje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de wortels in plakken.
  4. Verwarm de olie en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
  5. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten mee.
  6. Bak de tomatenpuree en het paprikapoeder kort mee.
  7. Voeg de plakken wortel toe met 100 ml water en stoof de groente in 8-10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische schijf en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 vegetarische schijven
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Winterwortels:
Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1800 milligram
Auteur