maandag, 30 november 2020

Lamsvlees met abrikozen

Pure smaken

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram lamsvlees
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 dl bouillon

Bereiding

1. Was de abrikozen en snijd ze in reepjes.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
3. Snijd het lamsvlees in blokjes.
4. Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten bruin.
5. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
6. Voeg peper, weinig zout, het komijn, het gemberpoeder, de abrikozen en de bouillon toe.
7. Stoof het vlees in 30 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en (kriel)aardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig:

  • 400 gram snijbonen
  • 400 gram krielaardappeltjes met schil

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,8 gram