Getty Images
      
  30 minuten stoven voor een mals stukje vlees
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
 - 1 (rode) ui
 - 200 gram lamslap
 - 1 theelepel gemalen koriander
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 1 laurierblad
 - 4 takjes koriander
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  625kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  6 gram
          
    Vet 
              
  25 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
 - Maak de ui schoon en snijd hem in dunne partjes.
 - Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi ze met peper en de gemalen koriander.
 - Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
 - Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
 - Voeg het laurierblad, 150 ml heet water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
 - Strooi er kleingesneden koriander over.
 
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte courgette en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
Geroerbakte courgette
150 gram zilvervliesrijst
    Bron 
          
  - Voedingscentrum