
Getty Images
30 minuten stoven voor een mals stukje vlees
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 (rode) ui
- 200 gram lamslap
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 laurierblad
- 4 takjes koriander
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
6 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem in dunne partjes.
- Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi ze met peper en de gemalen koriander.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
- Voeg het laurierblad, 150 ml heet water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
- Strooi er kleingesneden koriander over.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte courgette en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
Geroerbakte courgette
150 gram zilvervliesrijst