maandag, 26 oktober 2020

Lamsvlees met koriander

30 minuten stoven voor een mals stukje vlees

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram lamslap
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem in dunne partjes.
  3. Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi ze met peper en de gemalen koriander.
  4. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  5. Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
  6. Voeg het laurierblad, 150 ml heet water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
  7. Strooi er kleingesneden koriander over.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte courgette en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...
Geroerbakte courgette
150 gram zilvervliesrijst

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
625 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,3 gram