Lasagne met spinazie en geitenkaas

Getty Images

Voor 's avonds na het sporten

Aantal personen 
1
Bereidingsduur 
1 uur

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 theelepel olijfolie
  • 250 gram verse spinazie
  • 200 gram tomatenpassata
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel pizzakruiden
  • Peper en zout
  • 1 handvol vers basilicum
  • 200 gram verse lasagnevellen
  • 65 gram geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Snipper de rode ui en stoof deze even in olijfolie. Voeg de spinazie hierbij en laat slinken.
  3. Doe er dan passata, oregano en pizzakruiden bij. Breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Snipper het basilicum en voeg toe.
  5. Stel nu de lasagne samen. Begin met een laag lasagnevellen, daarop de groenten en wat plakjes kaas. Herhaal dit en eindig met kaas.
  6. Bak de lasagne 35 minuten in de oven.

Tip: Geitenkaas kun je ook vervangen door mozzarella. Je kunt dit gerecht vooraf klaarmaken, zodat je ’s avonds tijd wint na een drukke dag.

Dit recept komt uit Het sportkookboek voor jongeren.

Voedingswaarden

Energie 
940kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
132 gram
Vet 
940 gram
Auteur