zondag, 28 november 2021

Lentestamppot met vegetarische reepjes

Een recept voor een heerlijke stamppot waar iedereen vrolijk van wordt.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 200-300 gram raapsteeltjes
  • 1 klein bosje bindsla (romaine) of andere sla
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ± 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
  2. Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en snijd de sla in smalle reepjes.
  3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  4. Bak in 1 eetlepel van de olie de roerbakreepjes en de uienringen bruin. Bak het komijnzaad kort mee.
  5. Giet de gare aardappelen en doperwtjes af en maak er met de rest van de olie en de hete melk een puree van.
  6. Roer de groente door de puree en warm het geheel goed door.
  7. Schep de roerbakreepjes er op.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
615 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
15 gram
Zout
1 gram