Linzensalade met gegrilde paprika

Getty Images

Vol goede vezels.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram (bruine) linzen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 flinke paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 theelepels mosterd
  • Provençaalse kruiden
  • (rucola) sla

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 40 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij de laatste minuten met de linzen mee.
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
  4. Meng 1 eetlepel van de olie door de paprika. Rooster de paprikarepen in een grillpan in een paar minuten gaar.
  5. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  6. Maak van 1-2 eetlepels citroensap, de geraspte schil, de andere lepel olie, de mosterd, royaal Provençaalse kruiden en wat peper een dressing. Schep de dressing door de afgegoten, maar nog warme linzen met bleekselderij.
  7. Was de sla en laat goed uitlekken.
  8. Bedek een schaal met de sla en schep de linzen en de repen paprika er op.

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
240 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum