Linzensoep

Getty Images

In een handomdraai gemaakt, deze geurige soep met heerlijke groenten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke prei
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram rode linzen
  • 1 klein gedroogd chilipepertje
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • Citroensap
  • 4 takjes selderij
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen en de winterwortel in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een soeppan en verwarm hierin het komijnzaad tot het gaat geuren. 
  4. Fruit de ui en de knoflook kort mee. 
  5. Was de linzen. 
  6. Doe de linzen, het pepertje, 400 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui en breng het aan de kook. Kook de linzen 15 minuten. 
  7. Voeg de prei en de wortel toe en kook het geheel in ca. 5 minuten verder gaar.
  8. Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden selderij.
  9. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  10. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
900 milligram
Auteur