dinsdag, 25 februari 2020

Maaltijdsoep met krokante tortillarepen

Mexicaans gekruid
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 blikje maïskorrels
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 300 gram roerbakgroente
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 eetlepel jalapeñopepers (potje)
  • 2 wraptortilla's

Bereiding

  1. Laat de kidneybonen en maïs uitlekken.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  5. Bak de Mexicaanse kruiden en de roerbakgroente kort mee.
  6. Giet er ½ l water bij en roer de kidneybonen, de maïs, de halve bouillontablet en de jalapeñopepers erdoor.
  7. Breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten zacht.
  8. Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de wraptortilla’s knapperig.
  9. Snijd de tortilla’s in repen en geef ze bij de soep.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
465 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
2,4 gram