dinsdag, 7 april 2020

Macaroni met rauwe tomatensaus en sardientjes

Ultieme tijdbespaarder.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 150-175 gram volkorenmacaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rijpe (tasty tom) tomaatjes
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • 2 bosuitjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 blikjes sardientjes

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
  3. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  4. Verkruimel het pepertje er boven. Voeg de azijn en de olie toe.
  5. Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Snijd de paprika klein.
  8. Knip de gewassen basilicum klein.
  9. Doe alles bij elkaar in de kom.
  10. Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
  11. Schep de tomatensaus en de sardientjes door de macaroni en maak de salade op smaak met een beetje peper.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
490 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,5 gram

Bron(nen):