vrijdag, 4 december 2020

Maïskolf met citroensaus

Voor op de barbecue

Ingrediënten

  • 2 maïskolven
  • 1 eetlepel slasaus
  • ½ citroen
  • 4 sprieten bieslook
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Verwijder van de maïskolven de bladeren en trek de draden er af.
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  3. Kook hierin de maïs in 12-14 minuten gaar. Houd eventueel de kolven onder water door er een schoteltje op te leggen.
  4. Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de maïs gaar is.
  5. Rasp wat van de schil van de schoongeboende citroen en pers de citroen uit.
  6. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  7. Meng de slasaus met de yoghurt, geraspte citroenschil, wat citroensap, de bieslook en wat peper.
  8. Rooster de maïskolven op de barbecue in ca. 5 minuten bruin.
  9. Geef de citroenboter bij de maïs.

Menusuggestie

Lekker met visspiesen met mangomosterd, tomatensalade en volkorenstokbrood.

Hiervoor heb je nodig:

  • 3 tomaten
  • bieslook
  • azijn
  • ½ volkorenstokbrood

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 tot 30 minuten
Energie
165 kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram