
Getty Images
Vette vis zoals makreel is goed voor hart en bloedvaten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 150 gram Mexicaanse groentemix, diepvries
- 4 volkorenbroodjes
- 6 kleine tomaten
- 200 gram gestoomde makreel
- 50 gram magere kwark
- 1 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- peper
- 10 sprieten bieslook
- citroensap
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bereiding
- Kook de groentenmix volgens de gebruiksaanwijzing en laat de groente uitlekken en afkoelen.
- Snijd de broodjes open en bak de snijvlakken in een hete koekenpan bruin.
- Was de tomaten. Snijd 2 tomaatjes in dunne plakken.
- Meng de gestoomde makreel met de kwark, de mierikswortel en de helft van de groentenmix en maak dit op smaak met peper.
- Beleg de onderste helften van de broodjes met plakjes tomaat en verdeel het makreelmengsel er over. Plaats de bovenkant er op.
- Snijd de rest van de tomaten in vieren en meng ze door de rest van de groentenmix.
- Maak de salade op smaak met klein geknipte bieslook en wat citroensap en geef het bij de broodjes.