Makreelbroodjes met tomaat en maïs

Getty Images

Vette vis zoals makreel is goed voor hart en bloedvaten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram Mexicaanse groentemix, diepvries
  • 4 volkorenbroodjes 
  • 6 kleine tomaten 
  • 200 gram gestoomde makreel 
  • 50 gram magere kwark
  • 1 theelepels geraspte mierikswortel (potje) 
  • peper
  • 10 sprieten bieslook
  • citroensap

Bereiding

  1. Kook de groentenmix volgens de gebruiksaanwijzing en laat de groente uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de broodjes open en bak de snijvlakken in een hete koekenpan bruin.
  3. Was de tomaten. Snijd 2 tomaatjes in dunne plakken.
  4. Meng de gestoomde makreel met de kwark, de mierikswortel en de helft van de groentenmix en maak dit op smaak met peper.
  5. Beleg de onderste helften van de broodjes met plakjes tomaat en verdeel het makreelmengsel er over. Plaats de bovenkant er op.
  6. Snijd de rest van de tomaten in vieren en meng ze door de rest van de groentenmix.
  7. Maak de salade op smaak met klein geknipte bieslook en wat citroensap en geef het bij de broodjes.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum